Gyakran ismételt kérdések az akkumulátorral kapcsolatban

Milyen elektromos kerékpár akkumulátort vegyek?

Jelenleg Magyarországon 3 fajta kimagasló minőségi és tartós elektromos kerékpár akkumulátor kapható. A Ritar, Chaowei és a Long. Ezeknek az akkuknak a minősége azonos, csak az áruk különbözik kereskedőtől függően. A Ritar Power akkumulátorok a legelterjedtebbek, főképp az RT12140EV jelölésű 12V 14Ah-s akkumulátoruk. A Chaowei 6-DZM-12 jelölésű akkumulátora 12V 12Ah paraméterekkel kapható az internetes piacon. Viszont ez ne tévesszen meg minket mivel ha ugyan olyan módon terheljük a 12 Amperórás akkumulátort mint a 14 Amperórás párját, akkor 16,4 Ah értéket kapunk.

A legegyszerűbben úgy lehet eldönteni egy elektromos kerékpár akkumulátor minőségét, hogy megnézzük a súlyát. Minél nehezebb, annál több ólom van benne. Okosan vásároljunk és nézzük az akkumulátorok súlyát.

Mire figyeljünk bicikli akkumulátor vásárlás előtt?

1. Győződjön meg arról, hogy a kiszemelt akkumulátor ciklikus használatra alkalmas, azaz munka akkumulátor.

A szünetmentes tápegységekben sokkal alacsonyabb szintű elvárásoknak kell megfelelni. Ott az élete során  1-2 alkalommal, többnyire csak 1-2 percig adja le az áramot, mivel a folyamatos ellátás alatt álló berendezés ( számítógép ) ezt igényli. Az elektromos kerékpárokat naponta használjuk, például munkába járáshoz. Az akkumulátornak ki kell szolgálni a naponta feltöltést és lemerítést. A szünetmentesbe gyártott akkumulátorok 1-2 hónap alatt behalnak a ciklikus üzemeltetés miatt. A tápegység akkumulátorok könnyebbek és olcsóbbak is.

Folytatás

Hogyan és hol tudok akkumulátort vásárolni?

Elektromos kerékpár akkumulátort tud vásárolni ebben az internetes áruházban.

Ha telefonon szeret vásárolni, akkor munkaidőben a 62/-220-601-es telefonszámon leadhatja rendelését.

Ha pedig személyesen szeretne vásárolni, akkor a 6800 Hódmezővásárhely, Szántó Kovács János utca 121-125. szám alatt megteheti. Figyelem: az áruházban feltüntetett árak csak az internetes vásárláskor érvényesek. Rendje meg neten, majd vegye át a boltban.

Megvettem az akkumuátort. Hogyan töltsem, hogy sokáig bírja?

Az áruházunkban kapható Ritar Power töltőket zárt ólomakkumulátorokhoz fejlesztették ki, mely egy 3 lépcsős technológiával tölti az akkumulátort ( gyorstöltés, csökkenő áramú töltés, csepptöltés).

Ezek a töltők tesztelve vannak az ismert, forgalmazó megjelöléssel ellátott akkumulátorokon ( Ritar Power, Ztech ) és a legtöbb kerékpár márkán ( Ztech, polymobil, tornádó, Sellő, lofty ).

Pár szempont, amire figyelnünk kell

  1. Csak belső térben, száraz helyiségben használja a töltőt!
  2. A töltő hálózati csatlakozóját mindig a dugónál fogva húzza ki az aljzatból!
  3. Tilos letakarni működés közben!
  4. Az akkumulátor töltőt élettartama lejártával ne dobja hulladéktárolóba, juttassa el elektronikai hulladék gyűjtőhelyre a szakszerű és környezetbarát ártalmatlanítás céljából!

Folytatom a cikk olvasását