Inu | a hordozható elektromos roller jövője

inu-elektromos-roller

A hibrid motorral ellátott autók nem fognak nekünk örökre segíteni, akár akarjuk akár nem. Nemsokára elég nagyváros túl zsúfolt lesz ahhoz, hogy személygépkocsija legyen mindenkinek. És ekkor, az elektromos kerékpárok és rollelek valószínűleg át fogják venni a főszerepet. ‘Inu’ egy összehajtható elektromos roller, ami úgy néz ki, mintha a Tron: Örökség című filmből származna.

A Green Ride – egy okos technológiát használó izraeli cég – fejlesztette ki az Inu-t, ami egy elektromos, ergonómus és hordozható roller futurisztikus megjelenéssel. A megálmodója szerint a kétkerekű egy egyedülálló formát, korát megelőző irányítási rendszert és nagyszerű utasélményt biztosít. Az okos telefon által irányított városi jármű súlya körülbelül 18 kg és a képes a 25 km/h maximális sebességre. Az akkumulátora egy töltésre 20 km megtételére képes, de ez függ a választott modelltől is.

Az elektromos rollerrel kapott 500W/750W-os elektromos lítium-ion akkumulátor doboza elég praktikus ahhoz, hogy akár otthon vagy az utas irodájában is lehet tárolni. Körülbelül 4 másodpercbe telik Indu-nak, hogy összehajtsa magát, amint kiadtad a parancsot távvezérléssel és képes akár 120kg-ot is elbírni. Egy 80 kg-s ember körülbelül 40km-t tud menni egy töltéssel.

Ezeken kívül tartalmaz a roller első hidraulikus fékeket, hátsó energia-visszatáplálásos fékeket, első és hátső giroszkópokat, lámpákat, dudát és még egy riasztót is. Abban az esetben, ha valaki el lopja tőled, a rendszer automatikusan beméri a kerékpár helyzetét egy személyre szabott telefonos applikáció ( alkalmazás ) segítségével.

Zöldnek és tisztának maradni nem olcsó dolog, de mégis sokkal kevesebbe kerül, mint egy autó. Előrendelhető modellek most két színben érhetőek el $3479-ért azaz körülbelül 930000 Forintért és 2015 Május/Június környékén lesznek kiszállítva.

INU.CITY from Green Ride on Vimeo.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.